20 mei: 2e Midfond vlucht Chimay 

Een extra nacht mand ivm slechte weersomstandigheden op zaterdag

Winst voor Adrie Kors. Een mooie overwinning in Rayon West. Een 1e plaats van 1.477 duiven. Gefeliciteerd Adrie en Mary. 

 

2e B. De Boer & Kleinzoon

3e G.Heinhuis


Adrie en Mary Kors wint 1e Midfondvlucht Quievrain van Rayon West

 

De winnaar:

De 15-4271780 is doffer die het eerst op de antenne viel bij Fam. Kors in Steenwijkerwold. Deze doffer was in maart nog gewond door de roofvogel. Is goed hersteld en was klaar voor deze vlucht. Dit is een lieve doffer en was in vorm volgens Adrie. Hij trainde goed. Met lief bedoelt Adrie o.a. dat je lekker met hem kan vechten in zijn broedbak. De beste prestaties die deze doffer heeft gepresteerd zijn :

1e       Quievrain 1.744 d.

3e      Sens          243 d.

306e Weert  20.698 d.

147e  Peronne 7.686 d.

Dat is niet echt top volgens Adrie. Wel een duif die vaak in prijzen zit. In 2017 15x. In 2016 8x en 2015 7x prijs. Deze doffer wordt dus steeds beter!

De winnaar heeft dit jaar nieuwe partner en heeft 1 nest grootgebracht. De partner 15-724 was 3e duif bij Adrie en 11e in het rayon.

 

Stamboom winnaar:

Aan vaders kant zit de bekende zoon van De Bliksem "de 04-781". Hij komt uit kleinkind van deze duif. Moeder is Duifkampioen bij PV De Doorzetters geweest in 2014.

 

Algemeen:

Adrie en Mary spelen dubbel weduwschap. Alles gaat in principe mee en hok is leeg als 1e duif thuis komt. Voor iedere vlucht mogen duivinnen en doffers bij elkaar. Als ze samen zitten wordt er gelijk ingekorfd. Hokken worden iedere ochtend al vanaf 6.00 uur schoon gemaakt door Mary. Brandschoon zijn ze. Je kunt gerust op je sokken in de hokken lopen zonder dat je mest aan je voeten krijgt. 

Dit jaar geeft Kors Beyers voer. "Eens iets anders" zegt Adrie. 

 

 

Hoe blijven duiven gezond.

Voor het seizoen een geelkuur. Regelmatig controle bij Wolff. Om de 5 a 6 weken een geelpil en daar tussen ook wel eens een geelkuur na vlucht. Adrie begint dan op za avond en eindigt maandagmorgen. 

Een wekelijks bad waarin beetje zout en azijn zit. Ook wel regelmatig alleen water. Adrie en Mary zien de duiven graag in bad gaan. Dat is een goed teken! Vorige week wilden de duiven echter niet in bad. Niet op maandag en ook niet dinsdag. Toch een 1e in Rayon! 

"En let op pluim"zegt Adrie. "Die moet zacht zijn en niet als stro aanvoelen hoor." Als het als stro aanvoelt is er grote kans dat er iets aan gezondheid mankeert.

 

Training

Vorige week , dus voor 1e midfond, trainden de duiven 2x per dag. Dit was vorig jaar niet zo. Nu wel omdat ze wat te zwaar aanvoelden. Als de duiven trainen zit het hok voor 1 uur gesloten. 

Ook de jongen vliegen met klep dicht. ook hier 1 uur dicht. Er wordt niet met vlag getraind.

Wel heeft Mary een ragebol voor spinnenwebben in huis natuurlijk. Maar ook voor de duiven. Zodra ze op dak van huis willen gaan zitten wordt de ragebol gepakt. Op hok mogen ze zitten maar absoluut niet op dak van huis. Duiven trainen wel 60 minuten.

 

Bijproducten

Wat P40 en CeDe korrel. Op hok staat altijd vitamineral en grit met roodsteen. Ook Pikkoek wordt regelmatig gegeven. Dit alles wordt 2 wekelijks ververst. 

 

We laten het hierbij. Er is veel meer te schrijven maar we moeten nog iets overhouden voor een volgende overwinning van Adrie en Mary Kors. 

 

Stralend op de foto met winnaar en met de jonge duiven op achtergrond.

Adrie en Mary Kors


14 mei: 1e Midfond vlucht Quievrain 

Winst voor Adrie Kors. Een mooie overwinning in Rayon West. Een 1e plaats van 1.744 duiven. Gefeliciteerd Adrie en Mary. 

 

2e A. Timmerman

3e T. Kuiper


Prijzenvlucht

 

As Weekend van 11 mei hebben we in het Rayon een prijzenvlucht:

Prijzenvlucht is inleg € 0,15 per duif

1e Prijs = € 30,00, 2e = vleesbon, 3e = Fles drank, 10e = € 20,00, 20e= € 10,00, 35e=Kaas, 75e= Bloemenbon, 107e= Taart, 145e=Taart en laatste prijs is fles Wijn of Verse worst


Olof Mulder wint Sittard  5 mei met mooie vroege duif.

 

De Duif

De duif waar mee Olof een 1e mee vloog op Sittard is een jonge duivin van 17-1678644 deze duif komt uit 09-4214349 x 15-1278704 deze duiven zitten op het kweek hok J.C de Zwart.

Deze duif heeft het niet van een vreemde de vader heeft ook een paar keer op teletekst behaald op hok Olof Mulder. De vader heeft hij destijds van het kweekhok van J.C de Zwart waar hij nu weer is en waar hij van zijn oude dag mag genieten. Dat heeft hij verdiend volgens Olof.

En de moeder komt bij Jan Kuiper uit Staphorst weg. Deze duif komt ook uit ouders die teletekst duiven voort hebben gebracht.

Uit dit koppel heeft Olof vorig jaar 6 duiven en hij heeft ze allen nog op het hok. De nestmaat 'de 643' had hij vorige week op Weert als 1e op zijn hok. En als jong zaten al deze duiven uit dit koppel ook vaak van voren. "Het is veel belovend"zegt Olof  en hij hoopt nog veel plezier te beleven van al deze duiven.

  

Motivatie.

Olof probeert er het beste van te maken al valt het altijd niet mee zegt ie. Hij zit momenteel in de 5 ploegen en ritme op het hok krijgen  valt dan niet mee. Maar ondanks alles blijf Olof het een mooi spelletje vinden.

Hij is ook voorzitter bij De Postduif en daar doet hij veel om er het beste er van te maken zodat iedereen het hopelijk naar zijn zin heeft.

  

Training

Een keer per dag laat Olof de duiven een uur trainen. Eerst de doffers, dan de duivinnen, dan de jongen. En aangezien hij in de 5 ploegen zit zal dit de ene dag s’morgens zijn en de andere dag s’middags. Het is dus improviseren. Het voeren doet hij op gevoel. 

  

Aantal duiven.

Olof Mulder heeft 11 koppels en vliegt met zowel de doffers als met de duivinnen. Met 19 duiven vliegt hij. 3 duivinnen zijn altijd thuis.

Er zijn een 36 tal jongen. Ieder jaar krijgt Olof een 20 tal jongen uit het kweekhok van J.C (Hans)de Zwart. Waaronder dus ook de 644. 

Met Hans heeft Olof veel duiven plezier beleeft met als hoogte punt in 2002 keizer generaal van Afd Friesland 96. En destijds de vele teletekst uitslagen.  Toen nog onder de naam Comb. Mulder deZwart. 

Bij deze wil Olof Mulder Hans de Zwart ook bedanken voor al die jaren en die hopelijk ook nog komen.

  

Olof Mulder met de duivin die 1e is in Rayon West op Sittard


5 mei: 4e Vitesse vlucht Sittard 

Winst voor Olof Mulder. Een mooie overwinning in Rayon West. Een 1e plaats van 1.781 duiven. Gefeliciteerd Olof. 

 

2e Gebr. Kruisweg

3e H. Marsman


30 April: Nieuwe website PV De Postduif Steenwijk

De Postduif uit Steenwijk heeft nieuwe website in de lucht. Kijk maar even:

De Postduif


29 April: Vitesse vlucht Weert 28 april 

Winst voor Spin & Wiggeman. Een schitterende overwinning in Rayon West en ook in Afdeling Friesland. Heel bijzonder. Een 1e plaats van ruim 21.740 duiven. Gefeliciteerd Bennie en Wilco. 

 

2e H.v.d.Linde & Dochter

3e B. de Boer & Kleinzoon


26 April: as weekend is er een Derbyvlucht!


22 April

M.de Vries & Zoon winnaar Deurne met de 15-1273369

 

Een welverdiend bad en rustdag voor de duiven van Marco de Vries en zoon (Damian de Vries). De dag na de geweldige prestatie genieten de duiven van de combinatie en komen ze bij van een goede inspanning op Deurne. Ze spelen een eerste in de ACG , de eerste in het rayon en 1e in de vereniging. Dit met noordoostenwind een 12e van afdeling Friesland van ruim 20.000 Duiven.

De combinatie had vrijdag 30 Duiven ingekorfd voor de vlucht.

 

 

Marco en Damian gefeliciteerd met de overwinning.

2e F. Lugtmeyer

3e F. Lugtmeyer

  


16 April:

Klaas Weijdema met de winnaar de "17-1678938".

Winnaar in Rayon West op Gennep 14 april 2018.

 

Vrijdagavond heeft Hennie Weijdema de duiven naar de club gebracht om in te korven. Klaas heeft op dat moment  beetje last van benauwdheid. Dit gaf de Doffer 17-938 voldoende motivatie om op zaterdag keihard naar huis te vliegen. Hij is een jong van mei 2017. Op de laatste drie jonge duiven vluchten heeft hij geen prijs gehaald. 

 

De 17-938 is dus doffer die op nest zit met jongen van 20 dagen. Hij is zoon van de bekende midfonddoffer van Klaas , de 4e  kampioen Beste Doffer bij WHZB in 2014. De 12-766.

Moeder van de winnaar is een zuivere Gaby Vandenabeele.

Allebei de ouders komen van Gebr. Koehoorn.

 

Klaas had deze doffer niet verwacht. Hij had meer vertrouwen in de weduwnaars. Zo zie je maar weer zelfs Klaas Weijdema kan het niet voorspellen. 

De duiven krijgen Mariman voer. Bijproducten zijn o.a. Allerhande, Vitalith, grit en grond van molshopen. "Ja grond van mollebulten",  zegt Klaas! Dat mengt hij met Allerhande, Vitalith en grit en geeft hij zo dan aan de duiven. De duiven zijn er gek op.

 

Twee weken voor de vlucht had Klaas 't Geel bij de duiven. Deze zijn toen ook gekuurd. 

Uiteindelijk brengt dit alles dat Klaas een 1e prijs in Rayon West heeft behaald.

 

Klaas en Hennie,

Nogmaals Van Harte Gefeliciteerd. 


15 April: Vitesse vlucht Gennep 14-4-2018.

 

Een mooie en goede overwinning voor K. Weijdema. Deze duif zorgde voor een 1e in Rayon West en een mooie 4e prijs in Afdeling Friesland. Super gedaan. Gefeliciteerd.

 

2e Gebr. Kruisweg

3e Bennie Steffens


6 April: Nieuwe Voorzitter Rayon West

Jannes Mulder jr is vanaf 2 april de nieuwe voorzitter van Rayon West. Marco de Vries heeft die functie 5 jaren achtereen ingevuld en wilde graag alleen bestuurslid zijn. In bestuursvergadering van het Rayon kwam Marco met voorstel om Jannes Mulder jr. deze functie te geven. Het bestuur heeft hiermee ook ingestemd.

 

Het bestuur wil Marco de Vries bedanken voor zijn rol als voorzitter en gelijktijdig Jannes Mulder succes wensen als Voorzitter van het mooie Rayon West.


5 April: Nieuwe Site Rayon West

Met ingang van het nieuwe seizoen 2018 komt er een nieuwe site. Jan Bartels heeft de website Rayon West aantal jaren geleden opgezet. Prachtig initiatief natuurlijk. Tot 2018 zijn we door Jan Bartels op de hoogte gehouden van o.a. alle activiteiten en uitslagen van Rayon West.

 

 

Met ingang van het nieuwe seizoen is Jan gevraagd om deel te nemen in een andere Postduiven site en is daar reeds mee begonnen. De Rayon West site wilde hij dan ook graag overdragen aan iemand anders.  In de bestuursvergadering van het Rayon werd mij,Eugene Kruisweg, gevraagd of ik dat wilde gaan verzorgen. Ik ga het overnemen van Jan Bartels en moet me daarvoor wel eerst even verdiepen in Jimdo taal en opmaak. Ik wil daarom ook alle leden van Rayon West vragen nog even geduld te hebben over opmaak van onze Rayon West site. Via deze Blog wordt er regelmatig e.e.a. vermeld over voortgang en andere zaken die over onze duivensport gaan.


 

  • Rayon West:     http://rayonwest.jimdo.com/                                                                    

 

Op deze site staan o.a uitslagen, prijswinnaars en nieuws.

Iedere week kan er ook een verhaaltje van de vluchtwinnaar op staan.

Dit verhaaltje/info graag voor de dinsdag na de vlucht mailen naar Eugene Kruisweg  ekruisweg@ziggo.nl

 

 

*Feestmiddag/avond 2018: avond

 

We zullen in 2018 een feestmiddag geven op 20-10 van 16.00 uur t/m 20.00 uur 

 

In 2017 werd deze in Zwartsluis gehouden en zal in 2018 in Steenwijkerwold worden verzorgd

 

*Bestuur  ‘’Rayon West”